Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy 

www.wsg.bydgoszcz.pl 

Wydział Nauk Stosowanych w Słupsku

 

Cel studiów:

Wyposażenie uczestników studiów w podstawy wiedzy teoretycznej i metodycznej niezbędnej do prowadzenia zajęć edukacyjnych i pracy wychowawczej w podanym zakresie.Poszerzanie umiejętności realizacji treści programowych przedmiotu, stasowania zasad efektywnej komunikacji, pracy metodami aktywizującymi.Zainteresowanie słuchaczy własnym rozwojem i ukierunkowanie dalszego samokształcenia.Doskonalenie umiejętności metodycznych.

Adresaci studiów:

Słuchaczami Studiów Podyplomowych „Technologia żywności i żywienie człowieka” mogą zostać absolwenci studiów magisterskich kierunków nauczycielskich.

Program studiów:

  • Analiza i ocena jakości żywności i żywienia
  • Technika i technologia produkcji potraw
  • Żywienie człowieka
  • Higiena i toksykologia żywności
  • Towaroznawstwo artykułów spożywczych
  • Technika i organizacja obsługi konsumenta
  • Podstawy technologii i przechowalnictwa żywności
  • Marketing żywności i żywienia
  • Mikrobiologia żywności
  • Podstawy chemii żywności oraz biochemii
  • Ekologia i ochrona środowiska
  • Nowoczesne materiały i techniki opakowań żywności
  • Wykorzystanie technologii informacyjnych i komunikacyjnych w nauczaniu
  • Metodyka nauczania przedmiotów zawodowych
  • Seminarium dyplomowe

Forma zaliczenia:

Test z wybranych zagadnień programowych
Praca dyplomowa

Czas trwania studiów: 2 semestry/ 208 godz. lub 3 semestry/ 328 godz. (dla nauczycieli)

Zapisz się online