Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy 

www.wsg.bydgoszcz.pl 

Wydział Nauk Stosowanych w Słupsku 

 

Cel studiów:

nabycie lub podwyższenie klasyfikacji kadry menadżerskiej i pracowników firm gastronomicznych;przygotowanie nauczycieli do prowadzenia zajęć edukacyjnych z przedmiotów pokrywających się z zakresem niniejszych studiów podyplomowych, przygotowanie do samodzielnego prowadzenia przedsiębiorstw gastronomicznych.

Adresaci studiów:

  • menadżerowie i pracownicy przedsiębiorstw gastronomicznych, turystycznych i hotelarskich
  • przedsiębiorcy z branży gastronomicznej i turystyczno-hotelarskiej oraz osoby zainteresowane pracą w tych branżach
  • nauczyciele szkół średnich i policealnych

Program studiów:

  • Zarządzanie
  • Marketing gastronomiczny
  • Podstawy biochemii i chemii żywnościowej
  • Higiena i toksykologia
  • Technologia żywności
  • Towaroznawstwo artykułów spożywczych
  • Podstawy żywienia człowieka
  • Obsługa konsumenta
  • Dietetyka
  • Technologia gastronomiczna
  • Kultura kulinarna regionów Polski
  • Dydaktyka przedmiotowa – metodyka nauczania przedmiotów pokrywających się z zakresem niniejszych studiów podyplomowych (trzeci semestr)
  • Seminarium dyplomowe

Forma zaliczenia:

Test z wybranych zagadnień programowych
Praca dyplomowa

Czas trwania studiów: 240 godz (2 semestry) lub 370 godz (3 semestry)

Cena:  3000 zł + 200 zł (wpisowe) (2 semestry) lub 3800 zł + 200 zł (3 semestry)

 

Opiekun merytoryczny:

 

Tomasz Kunysz

Pierwsze szlify zdobywał w europejskich restauracjach i hotelach. Od szesnastu lat mieszka i pracuje na powrót w Polsce. Szef kuchni i właściciel Restauracji Gościniec Słupski ,reprezentant polski Mistrzostw Świata BBQ Gronau 2011 obecnie kapitan drużyny – Pomerania Team of Poland na  Olimpiadę kulinarną Erfurt 2012 , uczestnik i sędzia konkursów kulinarnych Pucharu polski z pasji do smaku  i sztuki kulinarnej- założyciel  Atelier Kulinarnego Tomasza Kunysza. Członek ETP ,  Poland i Stowarzyszenia Kucharzy Polskich. Pasje – smak, kolor, fotografika, sporty ex, konie